Сьогодні в перші рейси вирушать нові пасажирські вагони / фото facebook.com/JSCUkrzaliznytsia

Сьогодні, 4 вересня, в перші рейси відправляться три новозбудовані пасажирські вагони, які «Укрзалізниця» отримала минулого тижня, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також"Укрзалізниця" відновить понад 150 пасажирських вагонів – показала один до і після капремонту (фото)

У відомстві зазначають, що вагони мають низку конструктивних відмінностей та вдосконалень. «Наприклад, вперше в пасажирському поїзді пасажири зможуть використовувати сучасний кавовий апарат, який пропонує великий вибір напоїв», - йдеться у повідомленні.  

Відео дня

По одному новому вагону включено до складу таких поїздів: № 81/82 Київ – Ужгород (вагон № 10), № 49/50 Київ – Трускавець (вагон № 7), № 11/12 Київ – Новоолексіївка (вагон № 10).

Читайте такожУкраїнці найближчим часом будуть їздити на нових швидкісних поїздах

Цього року пасажирський парк «Укрзалізниці» має поповнитися новими 27 класичними купейними вагонами та ще 11 СВ.

Довідка «Укрзалізниці». Пасажирський вагон призначений для перевезення 40 пасажирів зі швидкістю руху до 160 км/годину та може експлуатуватися на електрифікованих та неелектрифікованих залізницях. Вагон обладнаний кліматичною системою, двома вакуумними туалетами замкнутого типу.

У вагоні передбачена установка додаткових фільтрів у систему опалення та системи водяного пожежогасіння. Також удосконалена робота системи опалення в автоматичному режимі. Встановлені потужніші електричні перетворювачі для мікрохвильової печі.