Иллюстрация REUTERS

У Європейському парламенті запропонували скасувати плату за роумінг мобільного зв'язку між Європейським союзом і Україною, Молдовою і Грузією, створити трастовий фонд для інвестицій в Україну і, можливо, ввести нові санкції відносно Росії, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожЄвросоюз може скасувати плату за роумінг для України за три роки

Ці пропоновані заходи напередодні листопадового саміту програми ЄС "Східне партнерство" містяться в проекті доповіді з рекомендаціями Європарламенту та інших європейських інститутів за цією програмою.

Відео дня

Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель "Східного партнерства-плюс", яка передбачала б, крім згаданого, також запровадження для цих країн односторонніх тарифних преференцій або створення широкосмугових каналів зв'язку високої потужності.

Така модель "плюс" може бути запропонована і трьом іншим учасницям "Східного партнерства", Вірменії, Білорусі і Азербайджану, "коли вони будуть готові для таких розширених можливостей", йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня Порошенко заявив про початок переговорів з керівництвом та лідерами країн-членів ЄС про скасування плати за роумінг для українців, які подорожують по Європі.