Кравцов представив стратегію розвитку

В. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов 12 вересня під час круглого столу з учасниками транспортного ринку щодо стратегії розвитку компанії представив програму розвитку «УЗ» на 2017-2021 роки.

Читайте також"Укрзалізниця" очікує понад 11 мільярдів збитку від пасажирських перевезень

Відео дня

Кравцов визначив п'ять головних стратегічних цілей розвитку «УЗ», серед яких підвищення ефективності корпоративного управління, підвищення економічної ефективності компанії і фінансової стабільності, розвиток якісних вантажних перевезень по території України, а також підвищення привабливості компанії для співробітників і партнерів.

Кравцов зазначив, що корпоративна реформа є ключовим моментом для забезпечення ефективного управління компанією, і вже на цьому тижні буде проведено тендер на залучення консультанта з числа провідних міжнародних компаній, який допоможе реалізувати реформу «УЗ».

«Цей процес відбувається з тісною співпрацею з ЄБРР і Кабінетом Міністрів України. Я сподіваюся, що буде відповідне рішення уряду протягом наступних кількох тижнів щодо створення координаційного центру з корпоративної реформи «УЗ», — зауважив Кравцов.

Крім того, відповідно до стратегії розвитку «Укрзалізниці» до 2021 року планується 5,9 млрд доларів капітальних інвестицій, з яких 4 млрд доларів піде на оновлення рухомого складу, зокрема модернізацію і придбання нового.

«Щоб оновити залізничний рухомий склад та інфраструктуру, необхідно залучати інвестиції на рівні близько 1 млрд доларів на рік», — додав в. о. голови «Укрзалізниці».

Також Кравцов повідомив, що вперше компанія готова обговорювати фінансовий план з бізнесом, а не тільки владою. «Ми відкриті для бізнесу в тих напрямках, де здійснюємо модернізацію і капітальні інвестиції. Сподіваємося знайти консенсус. Готові відкрито показати, куди будемо вкладати кошти від індексації тарифів на вантажні перевезення. Готові і надалі абсолютно відкрито обговорювати наші витрати, йти на активний діалог. Нам нічого приховувати, є три напрямки інвестицій: інфраструктура, персонал, вагони і тяговий рухомий склад. Ми готові працювати спільно з ринком», — зазначив Євген Кравцов.