фото ЖОДА

У Житомирській області посилять ваговий контроль за великогабаритним транспортом.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, сьогодні у Житомирі голова Житомирської ОДА Ігор Гундич провів зустрічі з головою Державної служби з безпеки на транспорті України Михайлом Ноняком.

Відео дня

«У бюджеті 2018 року ми на Житомирщині  обов’язково передбачатимемо кошти на майданчики для вагових комплексів. Вже дав доручення визначити, скільки нам потрібно майданчиків і де їх розмістити. Якщо потрібно буде докупити ще вагових комплексів, то ми їх купимо, адже  у протилежному випадку гріш ціна тим ремонтам доріг, на які ми витрачаємо мільйони», – сказав Гундич.

За словами Ноняка, до кінця року  Житомирська область отримає  3 габаритно-вагові комплекси. Він зазначив, що  на сьогодні у  - процесі вирішення питання щодо збільшення працівників Укртрансбезпеки в області, адже лише за наявності інспекторів можливе зважування автомобілів.

"Під час робочої зустрічі сторони  обговорили співпрацю між Укртрансбезпекою, поліцією та обласною адміністрацією, наголосили на важливості переведення послуг Укртрансбезпеки в електронний формат, що відбуватиметься вже наступного року", - зазначають в ОДА.

Як передає кореспондент УНІАН, також сьогодні у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації Ноняк провів брифінг для журналістів, де розповів про плани щодо покращення роботи Державної служби з безпеки на транспорті України. Так, зокрема, він повідомив, що Україна втрачає значні кошти на ремонті доріг, які руйнуються від руху великовагового транспорту. 

Як повідомляв УНІАН, компанія «Радиал-Україна» виграла тендер на поставку Державній службі України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) 78 габаритно-вагових комплексів для боротьби з перевантаженням фур на українських дорогах на суму 109,2 млн грн.

За оцінками Міністерства інфраструктури, більш як 30% вантажного транспорту пересувається українськими дорогами з перевищенням допустимих вагових норм.