Проект дозволить поліпшити міське середовище / фото blogspot.com

Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) 19 вересня схвалила виділення Харкову кредиту на 160 млн євро для продовження Олексіївської гілки метрополітену на 3,5 км і будівництва двох станцій метро - "Державинської" і "Одеської", повідомляється на сайті ЄІБ.

«Проект розширення метро передбачає продовження "зеленої" гілки метрополітену в Харкові в напрямку аеропорту на 3,47 км, будівництво двох станцій метро - "Державинська" і "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу», - йдеться на сайті.

Згідно з повідомленням, загальна вартість проекту становить 320 млн євро. При цьому в ЄІБ зазначили, що будівництво зачепить 247 жителів, зареєстрованих у 45 будинках, з яких три багатоповерхових і кілька комерційних об'єктів.

Відео дня

Також у банку наголосили, що проект дозволить поліпшити міське середовище і зменшити кількість автотранспорту на дорогах Харкова.

Згідно з повідомленням, техніко-економічне обґрунтування проекту розширення харківського метро здійснила за договором з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) компанія Bernard Ingenieure ZT GmbH, яка залучила до оцінки екологічної та соціальної ситуації підприємство з іноземними інвестиціями "Тебодін Україна".

«Станції «Державинська» і «Одеська» будуть побудовані у «відкритий спосіб» зі східного боку проспекту Гагаріна в районі приватної житлової забудови і в районі перетину проспекту Гагаріна з вулицями Одеською і Героїв Сталінграда відповідно. Будівництво перегінних тунелів між станціями «Державинська» і «Одеська» (довжиною 2510 м) планується за допомогою механізованого тунелепрохідного комплексу. Стартовий котлован буде розташований на південь від станції «Одеська», фінішний котлован запроектовано в районі північної частини станції «Державинська». Котловани будуть побудовані відкритим способом (зверху вниз)», - йдеться в повідомленні ЄІБ.

Як повідомляв УНІАН, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розпочав проектні роботи з будівництва станції метро «Одеська» в рамках договору про іноземні інвестиції в розвиток Харківського метрополітену.

У травні цього року Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) повідомив про наміри виділити Харкову кредит на 160 млн євро для продовження Олексіївської гілки метрополітену на 3,5 км і будівництва двох станцій метро - "Державинської" і "Одеської".

Читайте такожВиконавча служба стягнула з рахунків "Київського метрополітену" 155 мільйонів гривень

Довідка УНІАН. Харківський метрополітен - другий за кількістю станцій і довжиною ліній в Україні. Перевозить на рік 282 млн пасажирів. Метрополітен введено в експлуатацію 23 серпня 1975 року. Загальна довжина ліній становить близько 35,6 км. На даний час Харківське метро налічує 29 станцій, які розташовуються на трьох лініях: Холодногірсько-Заводській, Салтівській та Олексіївській.

11 листопада 2016 року Кабінет міністрів України затвердив проект виконання проектно-вишукувальних робіт для продовження третьої лінії метрополітену в Харкові від станції «Метробудівників імені Г.І.Ващенка» до станції «Одеська» загальною вартістю 2,657 млрд грн.

У рамках проекту передбачається будівництво двох нових станцій - «Державинської» і «Одеської». Початок будівельних робіт заплановано вже поточного року, а завершення проекту - на 2019 рік.