Ілюстрація / REUTERS

Німецька авіакомпанія Air Berlin, яка оголосила банкрутство, як очікується, припинить виконувати польоти не пізніше 28 жовтня. Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Deutsche Welle.

Дочірні підприємства Air Berlin - австрійська авіакомпанія Niki та німецька LGW, продовжать здійснювати польоти.

Читайте такожЄК перевірить, чи не порушив Ryanair права пасажирів масовим скасуванням рейсів

Відео дня

До 12 жовтня Air Berlin продовжить переговори про продаж частин компанії з найбільшим німецьким авіаперевізником Lufthansa та британським лоукостером EasyJet. Як наголошується у повідомленні, після їх завершення Air Berlin "крок за кроком згорне свою діяльність".

Крім того, 9 жовтня керівництво Air Berlin починає переговори з представниками трудового колективу про врегулювання соціальних зобов'язань, а у штаб-квартирі компанії в Берліні для працівників компанії буде проведений ярмарок вакансій за участю потенційних роботодавців. Серед них, зокрема, називають хімічний гігант BASF і залізничний концерн Deutsche Bann.

Водночас, за інформацією профспілки пілотів Cockpit, до сьогоднішнього дня лише незначне число пілотів Air Berlin намагалися знайти собі роботу в інших авіакомпаніях. Як заявив представник профспілки Маркус Валь (Markus Wahl), "цей крок зробили від 20 до 50" з 1250 пілотів.

Як повідомляв УНІАН, німецька авіакомпанія Air Berlin оголосила про банкрутство. Air Berlin заснували в 1978 році. Це друга за величиною авіакомпанія в Німеччині.