Ілюстрація REUTERS

Відбулося підвищення тарифів на вантажні перевезення на 15% має бути останнім, принаймні, до 2019 року. Про це заявила голова державної регуляторної служби (ГРС) Ксенія Ляпіна.

Читайте також"Укрзалізниця" підрахувала, скільки заробила за день на підвищенні тарифів для вантажоперевізників

"Оскільки раніше лунали пропозиції, що треба зробити підняття тарифу на 15-16%, але окремими частинами протягом року, то зараз, якщо ми вже підняли на 15%, далі піднімати не має сенсу економічно", - заявила глава ГРС.

Питання тарифів актуальне для промисловців, у яких немає альтернативи залізничним перевезенням. Спільно з урядом вони планують підписати меморандум, в якому запропонують уряду посилити контроль за формуванням залізничних тарифів на вантажні перевезення (в 2014-2016 роках вони вже виросли майже на 70% – Ред.)

"Підписантами цього меморандуму наша Федерація бачить Кабінет міністрів: або це може бути особисто прем'єр-міністр, або ті державні службовці, яких він визначить", - говорить голова Федерації Металургів України Сергій Біленький.

Також зараз йде мова про необхідність впровадження механізму регулювання цін на перевезення залізницею, щоб вони не ставали несподіванкою для бізнесу і мали під собою об'єктивне обгрунтування. В "Укрзалізниці" доцільність такої ідеї підтверджують.

"Дуже правильно, для нас необхідно, так само як і для бізнесу, розуміти, яким буде залізничний тариф. Для нас це дохідна частина протягом декількох років, а не одного місяця", - заявив в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.