Порошенко: ЄС повинен виконати свої зобов'язання / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Євросоюз має виконати свої зобов’язання щодо створення спільного авіаційного простору з Україною.

Читайте такожОмелян назвав дату можливого запуску національної лоукост-авіакомпанії

Як повідомляє прес-служба голови Української держави, про це Порошенко заявив під час зустрічі з представниками ЗМІ у Брюсселі.

Відео дня

«Жодних обговорень це не потребує. М’яч знаходиться на полі ЄС, і вони зараз роблять все для того, щоб узгодити», - сказав він.

Президент нагадав, що під час переговорів щодо ратифікації Угоди про асоціацію українською аргументацію була вимога, що не лише Україна має виконувати свої зобов’язання перед ЄС, але і Євросоюз - перед Україною.

«Це була наша аргументація, коли постійно, ви пам’ятаєте, відкладалося прийняття безвізового режиму. Вже дехто втратив надію із журналістів і починав "тролити" українську сторону. І врешті-решт це (запровадження безвізу – УНІАН) відбулося», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, Україна впродовж декількох років веде переговори з ЄС про створення спільного авіаційного простору, який би дав змогу українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторах Євросоюзу й України. Проте підписання угоди про відкрите небо є неможливим без вирішення спору між Великою Британією та Іспанією щодо юрисдикції Гібралтару, який актуалізувався після референдуму про вихід Британії з Євросоюзу.

Угоду про спільний авіапростір було парафовано ще в 2013 році, однак досі не підписано.