Ілюстрація REUTERS

Будівельники моста через Керченську протоку до окупованого Криму заявили, що встановили всі опори його автомобільної частини, повідомляє РИА Новости з посиланням на інфоцентр "Кримський міст". Опори під залізницю готові наполовину.

Читайте також"Глава" окупованого Криму заявив, що Омеляна "заздрість душить" через Керченський міст

Представник замовника будівництва, начальник ФКУ Упрдор "Тамань" Росавтодору Роман Новіков розповів, що мостове полотно автодорожньої частини зібрали вже на 95%.

Відео дня

Взимку планується продовжити установку опор і прольотів залізничної частини мосту, а також облаштування автодороги. За словами Новікова, з 19 кілометрів мосту будівельники повністю заасфальтували майже дев'ять. Роботи продовжать навесні.

Початок руху автомобілів мостом через Керченську протоку, який з'єднає окупований Крим і Краснодарський край РФ, заплановано на грудень 2018 року.

Як повідомляв УНІАН, міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що будівництво Керченського мосту потрібно терміново зупинити і це можливо тільки під тиском міжнародних партнерів і додаткових санкцій проти Росії.