29 років тому

Сьогодні, 21 грудня, 29 років з дня першого польоту найбільшого транспортного літака у світі Ан-225 «Мрія». Політ виконував екіпаж командира О. В. Галуненка.

Читайте такожУкраїнський літак "Руслан" за рекордний час перевіз вантаж із Чилі до Аргентини (фото)

Державне підприємство «Антонов» опублікувало архівні знімки цієї події.

Відео дня

На літаку Ан-225 встановлено 462 авіаційних рекорди, з них - 240 світових і 222 національних рекорди України. «Мрія» здатна перевозити вантажі загальною масою до 250 т.

Ан-225 «Мрія» - найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським Конструкторським бюро ім. Антонова в кінці 80-х років ХХ століття. В даний час «Мрія» існує в єдиному екземплярі, знаходиться в льотному стані і експлуатується компанією Antonov Airlines.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці серпня поточного року «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China підписали рамкову угоду про співпрацю, в тому числі за проектом добудови літака Ан-225, а також про можливості розгорнути серійне виробництво Ан-225 на території Китаю. Обсяг виробництва і терміни його запуску на даний момент обговорюються. Розробку проектної документації на добудову другого екземпляра Ан-225 «Мрія» планували завершити до кінця року.

Держпідприємство «Антонов» - єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.