ВОЛЯ: в 2010 році ринок послуг дата-центрів може збільшитися на 25-35%.

Як зазначив в коментарі агентству УНІАН  керівник Дата-центру Воля Олексій АКУЛОВ, в 2010 році ринок послуг дата-центрів збереже темпи зростання 2009 року, а саме на рівні 25-35%.

Експерт вважає, таку тенденцію зумовлено тим, що український ринок ще не вичерпав можливості для зростання та продовжує підтягуватися до середньосвітового рівня.

Відео дня

Також О.АКУЛОВ вважає, що ціни на послуги українських дата-центрів в цьому році  також можуть збільшитися, адже зростає їх собівартість та витрати постачальників цих послуг.

«По-перше, з кожним роком збільшуються витрати на заробітну платню, електроенергію та інші складові собівартості послуг, - говорить О.АКУЛОВ. – По-друге, дата-центри використовують головним чином імпортне обладнання, а ціни в гривні на нього постійно зростають через нестійкий валютний курс. І нарешті ЦОД (центри обробки даних) постійно підвищують якість та надійність своїх послуг, а за для цього необхідно закупати обладнання вищого класу, а отже значно дорожче».

До того ж експерт вважає, що збільшаться обсяги використаного трафіку, але це не відіб’ється на рівні доходів дата-центрів, адже трафік дешевшає.

Як вже повідомлялося, експерти компанії ВОЛЯ прогнозують, що в 2010 році збережеться тенденція здешевлення одиниці інформації для абонентів Інтернет, за рахунок того, що в пакетах користувачів буде збільшуватися обсяг перед оплачуваного трафіку та сервісів.

Довідка про компанію: Дата-центр ВОЛЯ — підрозділ компанії ВОЛЯ, який займається наданням хостингу серверів (апаратний хостинг, сollocation/колокейшн, виділений сервер (dedicated), віртуальний сервер _ VPS, VDS) — розміщенням серверів на спеціально обладнаному технічному майданчику і підключенням їх до мережі Інтернет. На час користування послугою безкоштовно надається сервер стандартної конфігурації. Якщо є бажання, абонент може без додаткової плати встановити власний сервер замість стандартного.

Компанія ВОЛЯ є національним українським телекомунікаційним провайдером, що надає комплексну мультисервісну послугу, а саме: інформація й розваги — доступ до телепрограм і відео-на-замовлення; передавання даних — високошвидкісний доступ до Інтернету і послуги найбільшого в Україні дата-центру; комунікація — комп’ютерний та голосовий зв’язок.

Компанія ВОЛЯ загалом по Україні обслуговує біля 1,7 млн. абонентів, у тому числі понад 380 тис. користувачів послуги високошвидкісного доступу до Інтернету.