Антимонопольний комітет України зобов`язав Головне управління транспорту Київської міської державної адміністрації забезпечити конкурсний відбір пасажирських перевізників для роботи на автобусних маршрутах загального користування. Про це УНІАН повідомили в прес-службі АМК.

Згідно з повідомленням, рішення комітету стосується необхідності проведення управлінням конкурсів для визначення перевізників, які працюватимуть у звичайному та експресному режимі руху і в режимі маршрутного таксі.

За висновками АМК, управління здійснювало антиконкурентні дії у вигляді бездіяльності, оскільки не проводило конкурсного відбору перевізників пасажирів, що суперечить вимогам Закону України «Про автомобільний транспорт».

Відео дня

Такі дії управління привели до створення привілейованих умов для діяльності КП «Київпастранс» і штучним перешкодам для роботи інших перевізників.

За даними АМК, під час розгляду справи управління КМДА поновило роботу конкурсного комітету з визначення пасажирських перевізників і провело конкурси з 10 автобусним маршрутам в звичайному режимі руху. Усього в місті Києві на сьогодні функціонує 68 таких маршрутів.