Німеччина в середу, 21 квітня, відкрила свій повітряний простір, який протягом декількох днів було закрито для польотів з міркувань безпеки через хмару вулканічного попелу. Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на Tagesschau.

Повністю відкриті для польотів аеропорти Гамбурга, Бремена, Ганновера, Берліна, Франкфунта-на-Майні. За даними FOCUS, до ранку 21 квітня все ще не працювали аеропорти Дрездена, Лейпціга і Ерфурта.

За словами представників управління повітряного транспорту ФРН, відновлення польотів на всій території Німеччини проходитиме поетапно і, як очікується, буде повністю відновлено сьогодні.

Відео дня

Частково польоти були відновлені ще у вівторок, 20 квітня. Вони здійснювалися в ручному режимі, вся відповідальність за політ, зокрема за розбіжність з іншими повітряними судами, лягала на екіпаж. Наземні диспетчерські служби підключалися до ведення літака тільки на ешелоні від 6000 метрів.

Повідомляється, що в результаті декількох днів простою німецькі авіакомпанії зазнали багатомільйонних збитків. Представники авіаперевізників не виключили, що звернуться до уряду за фінансовою допомогою.