Україна і Оман домовилися про запровадження семи авіарейсів на тиждень з наступним їх збільшенням у певних напрямах між будь-якими пунктами на території двох країн.
Як повідомила УНІАН прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України, домовленість зафіксована в протоколі між авіаційною владою держав, який підписали у середу, 27 квітня, за результатами двосторонніх переговорів щодо повітряного сполучення між Україною і Султанатом Оман.
Принципи, визначені в узгодженому протоколі переговорів, набудуть чинності після завершення відповідних внутрішніх процедур.
Відповідно до підписаного документу, сторони домовилися в цілому погоджувати проект тексту міжурядової Угоди про повітряне сполучення. При проведенні наступних переговорів, починаючи від дати підписання протоколу до остаточного доопрацювання Угоди про повітряне сполучення і вступу його в дію, було вирішено, що кожна з держав відповідно до своєї компетенції керуватиметься принципами, відображеними в протоколі. Щоб прискорити встановлення повітряного сполучення між Україною і Оманом, керівники авіаційних адміністрацій обох сторін звернуться до відповідних органів влади для встановлення необхідних внутрішньодержавних процедур для укладення договору.
Що стосується призначень перевізників, то, згідно з протоколом, кожна сторона матиме право призначити одного або декілька авіаперевізників для виконання рейсів за встановленими маршрутами. Сторона Омана повідомила про призначення авіакомпанії "Оман Ейр". Державіаадміністрація України зобов'язалася визначитися з призначенням авіаперевізників і проінформувати пізніше про це авіаційну владу Омана.
Нагадаємо, на сьогодні пряме регулярне повітряне сполучення між Україною і Оманом відсутнє.