Кабінет міністрів України має намір вирішити питання надання позик для місцевих органів влади на проведення ремонту автодоріг після зими.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив міністр житлово-комунального господарства України Олександр ПОПОВ.
"Основна проблема на сьогодні - це проблема доріг, вулиць, оскільки, на жаль, кошти, які органи місцевого самоврядування отримують на проведення таких робіт, надходять до місцевого бюджету протягом року, і тому ми зараз завершуємо підготовку постанови Кабміну, яка дозволить надавати позики органам місцевого самоврядування на виконання цих робіт в стислі терміни, і потім, після надходження до місцевого бюджету державних коштів, розраховуватися з кредиторами", - повідомив він.
На думку міністра, це дозволить в майбутньому відразу ж, як тільки зійде сніг, проводити ремонт доріг. "Це буде системою, і до травня, у травні - останній термін, буде вирішено питання місцевих вулиць і територій з точки зору їх реконструкції і капремонту", - сказав О.ПОПОВ.