У Вінниці вчора 130 маршруток провели попереджувальний страйк.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили автоперевізники.

За їхніми словами, у такий спосіб вони висловили протест проти масових перевірок з боку ДАІ транспорту перевізників. На їхню думку, такі перевірки – необґрунтовані.

Відео дня

«Спершу, перевіряючи, співробітники Державтоінспекції «чіплялись» до ручного гальма. Останнім часом претензії пред’являються до «газелівських» ресорів, які буцімто зменшують гальмівний шлях наших «Мерседесів». Ми 10 років їздили на цих більш витривалих ресорах і все було нормально, а тепер щоб закрили очі – необхідно платити 100-200 грн. І так щодня! Саме тому ми вирішили сьогодні не виїздити на маршрути і проводимо такий попереджувальний страйк», - пояснив один із перевізників.

У свою чергу, в Державтоінспекції Вінницької області УНІАН повідомили, що перевірка транспортних засобів маршрутників здійснюється у рамках загальнодержавної операції «Автобус-2010» з метою зменшення і попередження аварійності на пасажирському транспорті.

«У перший день проведення цієї операції працівники ДАІ перевірили 282 автобуси, які здійснюють перевезення у Вінниці. 51 транспортний засіб виявився у технічно несправному стані, експлуатувати 16 було заборонено із вилученням талону державного техогляду. Працівники ДАІ видали 8 приписів і оштрафували за виявлені порушення 8 посадовців», - повідомили у ДАІ Вінницької області.

Начальник обласного Управління Державтоінспекції Геннадій ПРОКОПОВИЧ зазначив, що за 5 місяців 2010 року на території Вінницької області збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв транспортних засобів, які перевозять пасажирів. У результаті цього у порівнянні з аналогічним періодом минулого року травмовано на 30 осіб більше.

З метою запобігання загостренню ситуації з пасажирськими перевезеннями у Вінниці в обласному ДАІ була проведена робоча зустріч із перевізниками, на якій були визначені проблемні питання і створена спільна робоча група для їх вирішення.

Довідка УНІАН. Маршрутними перевезеннями у Вінниці займаються близько 300 приватних підприємців і 8 автопідприємств, які перевозять пасажирів 740 транспортними засобами (автобусами й мікроавтобусами) на 53 маршрутах у режимі маршрутного таксі.

На маршрутні таксі припадає близько 20% загальноміських перевезень.

Населення Вінниці становить 366,5 тис. осіб.