Державтотрансіспекція Міністерства транспорту і зв'язку спільно з ДАІ МВС упродовж поточного місяця проведе комплекс профілактичних заходів "Автобус-2010", спрямований на зменшення аварійності і підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень в літній період. Про це УНІАН повідомили в прес-службі міністерства.
Упродовж місяця інспектори перевірятимуть дотримання автомобільними перевізниками ліцензійних умов і вимог безпеки перевезень при здійсненні регулярних, нерегулярних і регулярних спеціальних пасажирських перевезень. Під особливим контролем знаходитимуться перевізники, які здійснюють перевезення організованих груп дітей в місця оздоровлення і відпочинку.
Також здійснюватиметься контроль за проведенням передрейсових медичних оглядів водіїв і передрейсових технічних оглядів автобусів, за дотриманням водіями автобусів вимог щодо робочого часу і часу відпочинку, обов'язковому зберіганню автобусів у спеціально пристосованих для цього місцях і проведенням передрейсових інструктажів з водіями автобусів.
За результатами перевірок перевізників-порушників притягатимуть до відповідальності.