Сьогодні вночі внаслідок сильних злив активізувався зсув грунту поблизу центральної частини Чернівців, що загрожує руйнуванням міжнародної залізничної колії та газогону великого тиску

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Чернівецької мерії, загальний об’єм зсуву становить 850-1000 кубометрів, ширина - 40-45 м, глибина язика зсуву - 80-100 м. Утворилася стінка відриву 8-10 м. Візуально спостерігається видавлювання грунтових вод на глибині 10-12 м. Від стінки відриву на відстані 23-50 м спостерігаються тріщини.

У 1996 році зсув грунту на цьому місці повністю зруйнував житлові, адміністративні та господарчі будівлі на вулиці Одеській і частково вулиці Барбюса.

Відео дня

Внаслідок зсуву сталося руйнування так званої «габбіонної кладки» лівого берега річки Мольниця у безпосередній близькості до мостового переходу залізничної колії міжнародного сполучення Україна-Балкани. Виявлені деформації грунтів, асфальтового покриття та заколи через насип залізничної колії на вулиці Білоруській.

Проводяться першочергові роботи із розвантаження зсувного схилу і водовідведення.

Внаслідок сильної зливи та шквалів у Чернівцях підтоплено 23 будинки та гіпермаркет. На вулиці Некрасова виникло грунтове провалля, у зв’язку з чим призупинено водопостачання кількох житлових будинків.

Усі міські служби працюють у посиленому режимі,тривають роботи з ліквідації наслідків злив.

Станом на 8.00 у Чернівцях рівень води у річці Прут – 350 см (вихід на заплаву при рівні води 430 см, підтоплення господарських об’єктів – при рівні 470 см).