Львівська залізниця (ЛЗ), продовжуючи роботу відповідно до програми Президента України «Україна для людей», в 2010 році облаштує перони головного вокзалу станції «Львів» рельєфними обмежувальними смугами для підвищення рівня безпеки і комфорту людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, з проблемами зору.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі ЛЗ.

Крім того, інтенсифіковано роботи з облаштування пандусами приміщень вокзалів, створення всієї відповідної інфраструктури для інвалідів (спеціальні розширені ліфти, туалети, телефонні кабіни і кімнати відпочинку).

Відео дня

На кожному вокзалі працюють робочі групи, до складу яких входять чергові помічники начальника вокзалу, працівники медпункту, старші квиткові касири та інші працівники, які при необхідності надають допомогу особам з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, у функції цих груп входить інформування інвалідів і супроводжуючих їх громадян про права і пільги в користуванні транспортом, надання допомозі в оформленні проїзних документів, супровід до камер зберігання, кімнатам відпочинку, транспортним засобам, організація при необхідності позачергового прийому у керівників вокзалу.

Згідно з повідомленням, до періоду літніх перевезень львівські залізничники врахували збільшення пасажиропотоку і переглянули технологічні процеси роботи вокзалів, в окремих відділах яких передбачили порядок надання послуг і обслуговування цієї категорії пасажирів.

Медпункти всіх позакласних вокзалів забезпечені інвалідними візками, а також в потягах Львівської залізниці курсують три купейні спецвагони, обладнаны всім необхідним устаткуванням (спецшрифти, пристрої голосового інформування, відповідні розміри купе, туалету і коридору). Для зручності переміщення під час поїздки уздовж вагону на залізниці є три салонові інвалідні візки, які при необхідності можна використовувати в будь-якому вагоні.