Голова профспілки таксистів Харківської області Сергій СТРАЦЕВ заявляє, що служби таксі можуть бути передані під управління міськвиконкомів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це С. СТАРЦЕВ сказав сьогодні на прес-конференції.

За його словами, така норма є в законопроекті уряду про впорядкування ринку транспортних послуг до Євро- 2012. "Крім того, що підприємництво, і таксисти зокрема, втратять від прийняття Податкового кодексу, так є ще два окремі законопроекти, що стосуються таксомоторних перевезень, і які прийматимуть найближчим часом", - заявив С. СТАРЦЕВ.

Відео дня

За словами С. СТАРЦЕВА, в одному із законопроектів пропонують "віддати перевезення таксомоторів міськвиконкому". Відповідаючи на питання, чому таксистів не влаштовує така пропозиція, голова профспілки таксистів сказав, що "це породжує корупцію".

Він також заявив, що прийняття Податкового кодексу і передача служб таксі муніципалітетам "зажене галузь в тінь".

"Не знаю ситуації по Україні, але в Харкові легальних таксистів не більше 15%, тобто, на одного таксиста, що має ліцензію, доводиться 6 "чорних" таксистів. І якщо раніше ці шестеро просто з посмішкою дивилися на таксиста з ліцензією, який платить податки, якого можуть оштрафувати і ДАІ, і податкова, то тепер після того, як збільшені збори до Пенсійного фонду з приватних підприємців, вони просто сміються. Податкове навантаження на таксистів збільшується, але держава не бажає боротися з нелегальними перевезеннями" таксомоторів, - заявив С. СТАРЦЕВ.

Також він повідомив, що 3 серпня представники українських служб таксі зустрінуться з віце-прем'єром Сергієм ТІГІПКОМ і головою Держкомпідприємництва Михайлом БРОДСЬКИМ для обговорення подальшої долі таксомоторних перевезень.

Як повідомляв УНІАН, директор Департаменту з питань підготовки до Євро- 2012 Харківської міськради Віктор ХРИСТОЄВ заявляв, що декілька служб таксі будуть включені в програму мобільності Чемпіонату Європи 2012 року. Він також завірив, що під час Євро- 2012 "чорні" таксисти працювати не будуть.