Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ пообіцяв працівникам державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», що влада розвиватиме космічну галузь.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він сказав під час відвідування заводу. В.ЯНУКОВИЧ ознайомився зі складальним виробництвом ракетно-космічної техніки, а також оглянув продукцію підприємства. Глава держави також поспілкувався з колективом заводу.

У своєму короткому виступі Президент сказав: «Сьогодні «Південмаш» і космічна галузь України – це здоровий організм, який живе». Глава держави підкреслив, що сьогодні на нараді планується обговорити актуальні питання розвитку ракетно-космічної галузі, які, безперечно, мають на увазі також її оздоровлення.

Відео дня

Президент наголосив, що підхід до вирішення існуючих проблем буде дуже виваженим. «Безумовно, держава братиме участь і завжди опікуватиметься однією з найважливіших галузей в Україні», – сказав В.ЯНУКОВИЧ, додавши, що йдеться про високі технології.

«Це – престиж держави, її обличчя та гордість», – підкреслив він.

«Ми будемо робити все, щоб наша ракетно-космічна галузь була однією з кращих у світі», – наголосив глава держави. За його словами, йдеться також про збереження традицій України у цій сфері.

«Ми робитимемо послідовні виважені кроки, спрямовані на розвиток галузі. Ви повинні бути у цьому впевнені», – сказав Президент, звертаючись до колективу підприємства.

Також на території заводу В.ЯНУКОВИЧ провів нараду з питань розвитку підприємств ракетно-космічної галузі України.