Для завершення електрифікації ділянки Південної залізниці (ПЗ) від Малої Перещепинської до Кременчука потрібно ще 800 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник ПЗ Віктор ОСТАПЧУК, перебуваючи у Кременчуці.

За його словами, у рамках електрифікації на усій протяжності дороги будуть реконструйовані усі зупиночні платформи і вокзали.

Відео дня

"Це великі гроші. Щоб закінчити цю електрифікацію з урахуванням тягової підстанції, потрібно 800 млн. грн.", - сказав В. ОСТАПЧУК.

Він зазначив, що для електрифікації використовуються в основному кредитні кошти.

Саму електрифікацію від Полтави до Кременчука планують закінчити до кінця 2011 року.

Як повідомляв УНІАН, у кінці грудня 2009 року Кабінет Міністрів України схвалив проведення електрифікації ділянки Полтава-Бурти у рамках розширення пропускної спроможності південного напряму залізничних перевезень (на Крим). Відповідним рішенням уряду затверджене ТЕО проекту "Модернізація залізничного напряму Полтава-Кременчуг-Бурти. Електрифікація ділянки Полтава-Бурти Південної залізниці".

Цей проект є одним з ключових у програмі впровадження швидкісного сполучення в мережі українських залізниць. Її загальну вартість "Укрзалізниця" оцінює у 2,5 млрд. євро. Вартість затвердженого проекту складає 1,982 млрд. грн. (близько 0,25 млрд. дол.).

Згідно з документом, довжина фрагмента, який електрифікують, складе 138 км (71 км двоколійної ділянки і 67 км одноколійної). Основна вартість проекту доводиться на будівельно-монтажні роботи (59% від загальних витрат). Вартість устаткування складе близько 15% витрат.