«Укрзалізниця» до 2013 року планує електрифікувати ділянку між Львовом та Карпатами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло КОСТЮК, перебуваючи в Івано-Франківській області.

За його словами, спочатку Львівська залізниця має намір електрифікувати ділянку між Львовом та Івано-Франківськом.

Відео дня

«Львівська залізниця у 2011 році приступає до проектування електрифікації ділянки Івано-Франківськ-Львів, а в 2012 році ми почнемо таку електрифікацію зі Львова до Івано-Франківська», - повідомив гендиректор «Укрзалізниці». З

а його словами, вже у 2013 році Львівська залізниця завершить електрифікацію ділянки із Івано-Франківська до «центру туризму» - Ворохти Яремчанської міськради.

На його думку, електрифікація залізничної колії від Львова до Карпат має й «екологічну складову». Це пов’язано також із підготовкою до зимової Олімпіади 2022 року, яку Україна прагне провести в себе. «А тут є свої вимоги і особливості», - додав керівник залізниці.

Довідка УНІАН. Із Львова (Ходорів Львівська обл.) до Івано-Франківська і далі у Карпати залізнична колія неелектрифікована, де залізничні ешелони тягнуть тепловози замість електровозів. У Ходорові міняють тепловози на електровози.