Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ "ЗАЗ") сьогодні, 17 лютого, презентував новий автомобіль "ЗАЗ Forza".

Як повідомили кореспондента УНІАН на підприємстві, стиль нового автомобіля розроблений ательє Torino Design. "Forza", а назва перекладається з італійської як "Сила", "Рух" або "Вперед".

"Цей легковий автомобіль класу С. випускатиметься в кузовах седан і хетчбек у виконаннях Base, Base plus, Comfort, Luxury", - повідомили на ЗАТ "ЗАЗ", зазначивши, що реалізовувати "ЗАЗ Forza" Запорізький автозавод планує як на внутрішньому ринку, так і на експорт.

Відео дня

Згідно з офіційними даними ЗАТ "ЗАЗ", у планах підприємства на 2011 рік - постачання більше 1 500 автомобілів "ЗАЗ Forza" на ринок України і понад 7, 5 тисяч авто - в країни СНД.

На сьогодні автомобіль "ЗАЗ Forza" вже сертифікований і готовий до відвантаження в торгову мережу.

Габаритні розміри: довжина - 4 269 мм (седан) і 4 139 мм (хетчбек), ширина - 1 686 мм, висота - 1 492 мм, колісна база - 2 527 мм. Споряджена маса - 1 200 кг, повна маса - 1 575 кг

Максимальна швидкість автомобіля - 160 км/год, витрата палива в міському циклі - 9,7 л/100 км, в заміському циклі - 5,8 л/100 км у змішаному - 7,2 л/100км.

Довідка УНІАН. ЗАТ "ЗАЗ" - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, зборкою. Підприємство входить в Корпорацію "УкрАВТО".

Корпорація "УкрАВТО" - найбільший виробник автомобілів в Україні і Польщі, дистриб'ютор і постачальник сервісних послуг. У активі "УкрАВТО" - успішна багаторічна співпраця з Daimler AG, Chrysler LLC, General Motors, Nissan, Toyota, Chery і "АВТОВАЗ".

У структуру корпорації входить понад 400 автосервісних підприємств в усіх містах України, дистриб'юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

ЗАТ "ЗАЗ" у 2010 році скоротило виробництво легкових автомобілів на 3,8% порівняно з 2009 роком, до 42,266 тис. штук.