Сьогодні на Карлівському залізничному вокзалі відбулася урочиста презентація поїзда сполученням Москва-Полтава "Георгій Береговий".
Як повідомляє кореспондент УНІАН, на урочистостях присвячених 90-річчю Г. Берегового, який народився під Карлівкою у с.Федорівка, були присутні міністр освіти і науки Дмитро Табачник, голова Полтавської ОДА Олександр Удовиченко, голова Полтавської облради Іван Момот, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, єпископ Полтавський і Миргородський УПЦ МП Філіп та ін.
"Георгій Береговий - унікальна постать Серед сотень космонавтів і астронавтів він - єдиний, хто отримав зірку Героя Радянського Союзу першу - під час Великої Вітчизняної війни, а другу - за підкорення космосу. На даний час він єдиний найстаріший землянин, який побував у космосі", - зазначив Дмитро Табачник.
Запуск поїзда освятив єпископ Полтавський і Миргородський Філіп.
Також на вокзалі Карлівки відкрили меморіальну дошку і оглянули реконструйований вокзал. На відновлювальні роботи, за словами Олександра Удовиченка, південна залізниця витратила майже 6 млн. грн.