Комунальне підприємство "Аеропорт Хмельницький" буде виставлено на приватизацію.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Хмельницької обласної ради Микола ДЕРІКОТ на сесії обласної ради.
"Аеропорт зараз у важкому стані. По-перше, злітно-посадкова смуга не відповідає європейським вимогам, а потребує розширення і модернізації. По-друге, це комунальне підприємство, яке належить облраді, протягом останніх п'яти років працює збитково, є суттєві борги з виплати заробітної плати. Тому ми прийняли рішення включити його до обласної програми приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад", - сказав він.
За словами М. ДЕРІКОТА, щоб відновити роботу і приймати регулярні рейси, в аеропорт потрібно вкласти 200 млн. грн. Таких коштів немає ні в обласному бюджеті, ні в бюджеті Хмельницького.
Він зазначив, що перед приватизацією КП "Аеропорт Хмельницький" має пройти експертну оцінку.
"Поки немає інвестора, важко говорити, який пакет акцій підприємства буде виноситися на приватизацію", - сказав М. ДЕРІКОТ.
Крім того, сьогодні рішенням сесії обласної ради звільнено з посади директора комунального підприємства "Аеропорт Хмельницький" Вадима ЯКИМЧУКА.