Голова Державної митної служби України Ігор КАЛЄТНІК та керівник Федеральної митної служби Росії Андрій БЕЛЬЯНІНОВ домовилися надалі спрощувати митні процедури на спільних кордонах.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної митної служби України, зустріч керівників митних служб України та РФ пройшло 9 червня в рамках 53-го засідання Ради керівників митних органів країн-членів СНД.

Також у ході зустрічі обговорювалося виконання попередніх домовленостей. Зокрема, спрощення митного контролю поїзду № 1/2 «Київ – Москва». Тепер він проводиться на станціях відправлення/прибуття без зупинки в пунктах пропуску на спільному україно-російському кордоні, зазначили в прес-службі, додавши, що це створює зручні умови для громадян, оскільки скорочується час прямування поїзда, «не буде нічних побудок, і люди можуть комфортно і без жодних зупинок дістатися з Києва до Москви або у зворотному напрямку».

Відео дня

І.КАЛЄТНІК запропонував у майбутньому поширити дію цього нововведення й на інші поїзди сполученням «Київ – Москва». На даний момент за цим маршрутом ідуть 4 цілорічних поїзди і 4 додаткових, які формуються в столицях двох держав. Транзитних поїздів, що проходять за маршрутом «Київ – Москва», - 35.

Що стосується майбутніх спільних дій, то українська митна служба готова у подальшому реалізовувати з Росією ті ж проекти, що і з польськими колегами, - коридори Євро-2012 для вболівальників, реверсні смуги руху, в потенціалі можливість он-лайн дізнаватися про поточне завантаження пунктів пропуску, щоб мати можливість вибрати оптимальний маршрут.

У найближчі два тижні Митна служба України також запропонує робочій групі у складі представників ДМСУ, зацікавлених міністерств, представників регіональної влади безпосередньо на місці вивчити можливості максимального прискорення митного оформлення на поромній переправі «Крим – Кубань». Зокрема, розглядається варіант пілотного проекту про взаємне визнання результатів митного контролю. Це ще більше прискорить проходження прикордонних формальностей і знизить час очікування, відзначили в прес-службі.