Москва. З 2012 року в Російській Федерації обмежується експлуатація літаків Ту-134, Ан-24 і Як-40.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінтрансу РФ, про це йшлося на нараді, на якому обговорювалися питання, пов'язані з виконанням доручення президента РФ Дмитра Медведєва щодо виведення літаків Ту-134 з експлуатації на регулярних рейсах.

«На нараді було підкреслено, що вимоги Федеральних авіаційних правил, відповідно до яких з 1 січня 2012 р. буде заборонена експлуатація літаків з газотурбінними двигунами, маса яких перевищує 5 700 кг, або на борту яких дозволено провезення більше 9 чол. (Ту-134, Ан-24, ЯК-40 та інших), не обладнаних системою попередження про близькість землі, що має функцію оцінки рельєфу місцевості в напрямку польоту, вступлять в дію в зазначений термін », - йдеться в повідомленні. У зв'язку з цим Мінтранс РФ доручив Росавіації направити авіакомпаніям директиву про припинення продажів авіаквитків на рейси, що виконуються на зазначених повітряних суднах, не обладнаних такою системою.

Відео дня

На нараді також зазначалося, що в даний час загальна чисельність парку літаків типу Ту-134 в Росії складає 179 повітряних суден (ПС), з яких експлуатується тільки 90 ПС, у тому числі 28 - у компанії «Ютейр-Експрес». Мінтрансом Росії спільно з Росавіації опрацьовується графік виведення літаків Ту-134 з експлуатації на регулярних рейсах.

За підсумками наради було прийнято рішення направити в Мінпромторг Росії і КБ ВАТ «Туполєв» звернення з пропозицією про припинення процедур збільшення ресурсів і продовження термінів служби повітряних суден типу Ту-134, що експлуатуються на регулярних авіалініях. Як повідомляв УНІАН, у четвер, 23 червня, російський президент Д. МЕДВЕДЄВ дав доручення Мінтрансу проаналізувати питання про виведення Ту-134 з експлуатації з регулярних рейсів з наступного року. При цьому він підкреслив, що це рішення не викликане авіакатастрофою в Карелії.

Нагадаємо, пізно ввечері 20 червня літак Ту-134, що слідував по маршруту Домодєдово - Петрозаводськ, впав при заході на посадку. Загинули 45 осіб, 7 - постраждали. Серед загиблих - двоє громадян України.