З 1 вересня "Укрзалізниця" разом із вантажовласниками і вантажовідправниками повністю переходить на електронний документообіг у внутрішньому вантажному сполученні.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі відомства.

Таким чином закінчується перехідний період, наданий вантажовласникам для вирішення питань, пов`язаних із переходом на систему оформлення перевізних документів в електронному вигляді через систему АС Клієнт УЗ.

Відео дня

Як повідомляє "Укрзалізниця", станом на 26 серпня до системи АС Клієнт УЗ електронного документообігу вже підключилися майже 7,5 тис. вантажовідправників. Упродовж серпня з 220 тис. перевізних документів 72,52% оформлено із застосуванням АС Клієнт УЗ і 54% - із застосуванням електронного цифрового підпису.

Як повідомлялося, з 1 липня цього року "Укрзалізниця" запровадила електронний документообіг при перевезенні вантажів у межах України. При роботі за безпаперовою технологією залізниці України вже одержали ряд позитивних результатів. Зокрема, в 8-10 разів скоротився час на оформлення документів.

Для вантажовідправників створена можливість необхідні операції здійснювати безпосередньо зі свого офісу. До того ж прискорюється сам процес перевезення вантажу, оскільки вагони не затримуються в очікуванні оформлення документів, зазначають у відомстві.