За дорученням прем'єр-міністра України Миколи АЗАРОВА створена міжвідомча комісія для розслідування причин дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 8 вересня на 44-му кілометрі автомобільної дороги Чернігів - Сосниця (Менський район Чернігівської області).

Про це УНІАН повідомляє Міністерство інфраструктури.

Глава уряду розпорядився вжити заходів для ліквідації наслідків аварії, а постраждалим і членам сімей загиблих надати відповідну допомогу.

Відео дня

Крім того, він доручив вжити вичерпні заходи для підвищення рівня безпеки дорожнього руху та попередження надзвичайних подій на автомобільному транспорті.

За уточненими даними міністерства, 8 вересня о 18 год. 00 хв. у Чернігівській області на 44км +500 м автодороги Р-12 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч - Ніжин - Бахмач - Дмитрівка водій вантажного автомобіля Вольво-FH-12, рухаючись у напрямку м. Чернігів, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автобусом Мерседес-Бенц-313 СDІ, водій якого здійснював перевезення 9 пасажирів по міжобласному маршруту Київ - Чернігів - Короп.

В результаті події водій і 8 пасажирів автобуса Мерседес-Бенц-313 СDІ загинули на місці, один пасажир автобуса отримав травми та був доставлений до лікарні.

Попередня причина події - порушення правил дорожнього руху водієм вантажного автомобіля Вольво-FH-12.