ПАТ «Укртелеком» чи його власники поки не зверталися до Фонду державного майна України (ФДМУ) за дозволом про продаж активів мобільного зв`язку компанії.

Про це УНІАН повідомили у ФДМУ.

Як повідомила УНІАН старший аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Таїсія Шепетко, заплановані на 1 листопада позачергові збори акціонерів ПАТ «Укртелеком» зможуть «пролити світло на оперативні та стратегічні плани компанії», в тому числі і щодо продажу її мобільних активів. При цьому, за її оцінкою, вартість мобільного підрозділу компанії Utel становить 336 млн. дол.

Відео дня

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з`явилася інформація про те, що чотири компанії - «Київстар», «МТС-Україна», «Астеліт» і російський «Ростелеком» проявили інтерес до аукціону з продажу єдиного 3G-оператора в країні, що працює в стандарті UMTS, - підрозділи мобільного зв`язку «Укртелекому».

Як повідомляв УНІАН, ФДМУ в серпні ц.р. дав дозвіл власнику контрольного пакета акцій «Укртелекому» - компанії «ЕСУ» - на виділення підрозділу мобільного зв`язку Utel в окрему юридичну особу. За словами голови ФДМУ Олександра РЯБЧЕНКА, дане рішення було видано на відповідне звернення компанії «ЕСУ». Глава ФДМУ також зазначив, що у випадку, якщо власник «Укртелекому» прийме рішення про продаж активів мобільного зв`язку, йому знову треба буде звернутися за відповідним дозволом до Фонду держмайна.

Довідка УНІАН. Компанія «Укртелеком» - найбільший оператор фіксованого зв`язку України. Компанія також надає послуги мобільного зв`язку. Загальний обсяг доходів компанії (з ПДВ) від усіх видів діяльності за 1-ше півріччя 2011 року склав 4124,7 млн. грн. Основним акціонером компанії є ТОВ ЕСУ (належить австрійській компанії EPIC) - 92,79%, решта акцій належить 61 170 фізичним та юридичним особам.