Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» залучить у 2012 році кредитну лінію у розмірі 50 млн. доларів у ПАТ АБ «Укргазбанк».

Про це сказано в повідомленні про акцепт пропозиції в рамках відповідних торгів, оприлюднений на офіційному порталі «Державні закупівлі».

Згідно з повідомленням, лінія залучається на 2012 рік.

Відео дня

Вартість обслуговування кредиту становитиме 224 млн. грн.

Залучені кошти буде спрямовано для своєчасного фінансування будівництва нового термінального комплексу D.

Довідка УНІАН. ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - найбільший аеропорт України, розташований за 29 км від Києва. Він обслуговує понад 70% авіаційних пасажирських перевезень країни. Це єдиний аеропорт України, з якого виконуються трансконтинентальні рейси.

Аеропорт «Бориспіль» в 2011 році збільшив прийом пасажирів на 20% в порівнянні з 2010 роком - до 8 млн. чоловік.

В даний час аеропорт «Бориспіль» проводить реконструкцію і будівництво нового термінального комплексу D запланованою пропускною спроможністю 3 тис. чол. Заплановане введення в експлуатацію – кінець 2011 – початок 2012 року.

Будівництво терміналу фінансується за рахунок коштів кредиту, наданого Японським банком JBIC (167 млн. дол.), і власних коштів аеропорту. В листопаді 2011 року Кабінет міністрів України збільшив вартість будівництва термінального комплексу D на 16% - до 856 млн. грн.

ПАТ АБ "Укргазбанк" (Київ) створене в 1993 році і на сьогоднішній день входить до групи найбільших банків України.

За результатами докапіталізації за участю держави частка Міністерства фінансів України в «Укргазбанку» становить 92,9998%.