На залізницях Словаччини, Польщі та Угорщини протягом січня 2012 року пошкоджено 157 вантажних вагонів інвентарного парку Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниці»).

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», протягом 2011 року в третіх країнах за межами СНД, в основному - в Польщі, Словаччині та Угорщині, було пошкоджено 3,746 тис. вантажних вагонів «Укрзалізниці», переважно - піввагонів.

За інформацією «Укрзалізниці», на сьогодні в третіх країнах перебуває понад 1 тис. вантажних вагонів, зокрема - 306 піввагонів.

Відео дня

У країнах СНД перебуває понад 5 тис. вагонів інвентарного парку «Укрзалізниці», з яких близько 3 тис. - у Росії.

На території СНД перебуває понад 500 піввагонів інвентарного парку «Укрзалізниці», зокрема - 300 у Росії.

Довідка УНІАН. Реорганізація вантажних перевезень передбачає, що інвентарний парк вантажних піввагонів буде передано на баланс ДП «Дарницький вагоноремонтний завод» і ДП «Український державний центр з експлуатації спеціалізованих вагонів «Укрспецвагон». Також на балансі «Укрспецвагону» перебуватимуть окатишовози.

Інвентарний парк піввагонів «Укрзалізниці» становить 58,2 тис. піввагонів, із них у неробочому стані перебувають приблизно 10,5 тис. од. Близько 7 тис. од. вантажного рухомого складу перебувають на території країн СНД. Крім того, 32 тис. піввагонів належать вітчизняним підприємствам, які частково або повністю забезпечують своє виробництво власним вагонним парком.

Залізниці України в січні-грудні 2011 року збільшили перевезення вантажів на 8,2%, порівняно з 2010 роком - до 468,1 млн. тонн, зокрема відправка вантажів зросла на 8,6%.