«Зовнішекономбанк» (Російська Федерація) може надати Державній адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») кредит строком на 10 років для реалізації програми оновлення локомотивного парку.

Як сказано у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці", переданому УНІАН, участь російського банку в програмі оновлення локомотивного парку українських залізниць обговорювалася в ході зустрічі генерального директора "Укрзалізниці" Володимира КОЗАКА з головою правління «Зовнішекономбанку» Володимиром ДМИТРІЄВИМ 8 лютого у Москві.

«За попередніми даними, «Зовнішекономбанк» зацікавлений у співпраці протягом усього терміну реалізації програми оновлення локомотивного парку. Для відпрацювання деталей і підготовки документів створено двосторонню робочу групу», - повідомляє прес-служба.

Відео дня

Довідка УНІАН. Програма оновлення локомотивного парку залізниць України на 2012-2016 роки затверджена Кабінетом Міністрів України 1 серпня 2011 року.

Програма передбачає придбання близько 500 сучасних локомотивів вартістю понад 28 млрд. грн. Фінансування закупівель здійснюватиметься за рахунок власних і залучених коштів "Укрзалізниці".

У рамках цієї програми укладено угоди з акціонерним товариством "Електровозобудівник" (Грузія) на постачання 110 магістральних вантажних електровозів постійного струму і з ЗАО «Трансмашхолдинг» (Російська Федерація) про придбання 300 вантажних електровозів. Зокрема, заплановано придбати 230 електровозів постійного струму серії 2ЭС4К і 70 - змінного струму серії 2ЕС5К.

Крім того, "Укрзалізниця" підписала угоду з ТОВ «Уральські локомотиви» на придбання 50 вантажних електровозів постійного струму впродовж 2012-2016 років.