Сьогодні перший з чотирьох поїздів Huyndai, придбаних Україною в південнокорейській корпорації HYUNDAI ROTEM для транспортного забезпечення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, відправлений з Одеського порту на залізничну станцію Застава-1.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Одеського порту, уточнивши, що «в подальшому поїзд у складі дев'яти вагонів прослідує до Харкова, де за участю корейських фахівців буде підготовлений до експлуатації».

Між тим, на 3-му причалі Одеського порту докери стивідорної компанії «Олімпекс Купе Інтернейшнл» спільно з представниками HYUNDAI ROTEM продовжують вивантаження корейських вагонів, доставлених теплоходом LE LI під прапором Китаю.

Відео дня

За словами виконавчого директора компанії Сергія ПАСТУХА, «станом на 16.00 14 березня вивантажено 15 вагонів з 18. Вивантаження всього рухомого складу передбачається завершити в нічну зміну».

Як повідомляв УНІАН, 11 березня в Одесу прибули перші два склади міжрегіональних електропоїздів Hyundai Rotem, які призначені для Євро-2012. Потяги оснащені просунутою клімат-системою, герметичними міжвагонними переходами, вакуумним туалетом, моніторами, багажними відсіками, Інтернетом. Ціна квитків на рейс в один кінець становитиме від 220 до 330 грн.

Як повідомляють у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України, вже відвантажені третій і четвертий склади міжрегіональних електропоїздів, що прибудуть в Україну морем у середині квітня, а п'ятий і шостий - у першій декаді травня поточного року. Введення в експлуатацію шести складів електропоїздів буде здійснено до 1 червня 2012 року.