ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (Кременчук, Полтавська обл.) має намір поставити за поточним контрактом 42 пасажирські вагони до Казахстану до червня цього року.

Про це УНІАН повідомила прес-служба підприємства.

За її даними, у зварювально-складальному цеху підприємства триває складання кузовів для виконання контракту до Казахстану із застосуванням нових технологій і сучасного устаткування.

Відео дня

«Казахський контракт – це 18 вагонів підвищеної місткості типу плацкартний, 24 купейних вагони з купе-трансформерами. Серед купейних один вагон з місцями для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями. Всі моделі вагонів – нові розробки конструкторів Крюківського вагонобудівного заводу», - сказано у повідомленні підприємства.

Як повідомляв УНІАН, раніше Крюківський вагонобудівний завод уклав контракт на виробництво 42 пасажирських вагонів для Казахстану.

Довідка УНІАН. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типа, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, дорожню техніку. Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення «Укрзалізниці». Продукція заводу поставляється у більш ніж 20 країн світу. Завод є єдиним в СНД підприємством, яке має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних.

Крюківський вагонобудівний завод у 2011 році збільшив випуск вантажних вагонів на 18% — до 10750 шт., а пасажирських вагонів зменшив на 33,3% — до 28 шт.