Мінськ. Авіаційні влади Білорусі і Росії домовилися про відновлення рейсів Мінськ-Москва.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, про це повідомив сьогодні журналістам заступник генерального директора «Белавіа» Ігор Чергінець.

«Зараз завершується реєстрація пасажирів рейсів, які мали відлетіти з Мінська до Москви сьогодні о 7.00 і 9.00. Сподіваюся, поки відбувається прес-конференція, рейси вже вилетять», - сказав заступник гендиректора «Белавіа».

Відео дня

І.Чергінець також відзначив, що «Белавіа» компенсує вартість квитків на рейси Мінськ-Москва.

«Авіакомпанія «Белавіа» компенсує вартість квитків на рейси між Москвою і Мінськом і безплатно здійснює процедуру перебронювання квитків», - сказав І.Чергінець.

Як повідомлялося, сьогодні вранці о 6.35 «Белавіа» одержала телеграму з Москви, в якій йшлося, що російська авіаційна влада перервала повітряне сполучення між Мінськом і Москвою, відкликавши дозвіл на польоти «Белавіа».

За неофіційною інформацією, причиною відміни стало рішення російської компанії "Росавіація" про позбавлення "Белавіа" ліцензії, про що російська сторона повідомила білоруську телеграмою. У відповідь Мінськ відмовився приймати московські рейси.

Джерело в Міністерстві транспорту і комунікацій Білорусі стверджує, що авіасполучення було перерване з вини російської сторони. Москва, нібито, намагається одержати дозвіл на більшу кількість рейсів до Мінська, але білоруська сторона не погоджується, мотивуючи це домовленістю про паритетну кількість рейсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБілорусь назвала ініціатора блокування імпорту труб з України