Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») планує протягом квітня 2012 завершити колійні роботи для запуску швидкісних поїздів, спрямувавши на це 440 млн грн.

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», основні роботи будуть виконувати на напрямках Київ-Гребінка-Лозова-Донецьк і Київ-Коростень-Здолбунів-Львів.

Зокрема, на напрямку Київ-Львів буде модернізовано 20,2 км колії, на напрямку Київ-Донецьк - 6,9 км. Вартість цих робіт складе 105 млн грн.

Відео дня

Крім того, до проведення в Україні Євро-2012 на 88,9 км колії проведуть комплексно-оздоровчий ремонт, на 97,3 км колії - середній ремонт. Також 35 комплектів стрілочних переводів буде замінено на нові та 45 комплектів - відремонтують.

На напрямках курсування швидкісних поїздів буде введено в експлуатацію 41 переїзд з черговим.

Також «Укрзалізниця» проведе роботи з реконструкції 50 низьких пасажирських платформ.

«Складність виконання ремонтних робіт з підготовки шляхової інфраструктури полягає в тому, що всі роботи виконуються на напрямках інтенсивного руху як вантажних, так і пасажирських поїздів з мінімальним їх відхиленням на інші напрями», - йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».

Довідка УНІАН. Прискорений рух поїздів вводиться між містами Київ-Харків, Київ-Львів і Київ-Донецьк. Потяги курсуватимуть зі швидкістю до 160 км на годину.

Для здійснення пасажирських перевезень на цих напрямках укладені контракти з корейським виробником Hyundai Rotem на закупівлю 10 міжрегіональних двосистемних електропоїздів, з АТ «Шкода Вагонка» - на закупівлю 2 міжрегіональних двоповерхових електропоїздів та з ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на придбання одного міжрегіонального поїзда локомотивної тяги.

У 2011 році для впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів «Укрзалізниця» модернізувала 346,5 км колії.