Москва. Авіаційна влада Росії і Білорусі домовилася підтвердити призначеним авіакомпаніям обох сторін польоти між країнами до 10 травня 2012 року.

Про це УНІАН повідомили у Мінтрансі Росії за підсумками зустрічі заступника міністра транспорту РФ Валерія Окулова і директора Департаменту з авіації Республіки Білорусь Вадима Мельника.

«За наслідками зустрічі підтверджені призначені авіакомпаніями обох сторін програми польотів між пунктами Росії і Білорусі до 10 травня 2012 року, вирішено в найкоротші терміни доопрацювати редакцію Угоди про повітряне сполучення і узгодити умови подальшої експлуатації призначеними авіапідприємствами сторін договірних ліній з дотриманням інтересів пасажирів», - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Російська сторона запропонувала виключити з двосторонніх домовленостей обмеження щодо кількості призначених авіапідприємств, щодо частот виконання польотів на авіалініях і щодо провізних місткостей.

Також російська делегація запропонувала білоруській стороні внести зміни к додаток до Угоди про повітряне сполучення у частині зняття обмежень щодо вибору пунктів на території РФ для експлуатації білоруськими призначеними авіакомпаніями.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня вранці «Белавіа» одержала телеграму з Москви, в якій йшлося, що російські авіаційні власті перервали повітряне сполучення між Мінськом і Москвою, відкликавши дозвіл на польоти «Белавіа».

За неофіційною інформацією, причиною скасування стало рішення «Росавіації» про позбавлення «Белавіа» ліцензії, про що російська сторона повідомила білоруську телеграмою.

У відповідь Мінськ відмовився приймати московські рейси.

Цього самого дня авіаційна влада Білорусі і Росії домовилася про відновлення рейсів Мінськ-Москва до 29 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повітряний" конфлікт загострюється: «Белавіа» вважає умови Росії неприйнятними