У Донецькій області на сьогодні необхідно замінити 12 тис. дорожніх знаків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Головного управління МВС України в Донецькій області Віктор Дубовик, виступаючи на останній сесії облради.

За його словами, в даний час в регіоні «необхідно встановити і замінити понад 12 тис. дорожніх знаків, спорудити 21 і реконструювати 131 світлофорний об'єкт, встановити і замінити 82 пристрої примусового зниження швидкості руху типу «лежачий поліцейський». У зареєстрованих 85-ти місцях концентрації ДТП необхідно ліквідувати 140 кв. метрів несправного дорожнього покриття, на 9 ділянках вулиць відремонтувати зовнішнє електроосвітлення, встановити 2,9 тис. метрів пішохідних захисних засобів.

Відео дня

В.Дубовик підкреслив, що завдання забезпечення безпеки дорожнього руху стосується не тільки Державтоінспекції, потрібний комплексний підхід до розв’язання проблеми і з боку органів місцевого самоврядування, і інших зацікавлених відомств.

Він відзначив, що власниками вулично-дорожньої мережі запровадження запланованих заходів щодо організації дорожнього руху здійснюється украй низькими темпами, що сприяє виникненню небезпечних для дорожнього руху умов і зростанню рівня аварійності.

В.Дубовик констатував, що підрозділами ДАІ до органів місцевої влади вже поточного року було направлено 88 інформацій, власникам доріг видано 136 розпоряджень і 210 подань.

«Проте, як і раніше, у ряді міст і районів області: Селідове, Костянтинівка, Великоновоселівка, Тельманове, Первомайськ, органи місцевого самоврядування на питання організації дорожнього руху дивляться як на другорядні, і рішення щодо них приймаються за «залишковим принципом», - зазначив начальник обласної міліції.