Варшава. Новим головою правління державної залізничної компанії РКР S.A. призначено Якуба Карновського.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства транспорту Польщі.

Згідно з повідомленням, також до складу скороченого до трьох осіб правління компанії ввійшли колишній голова правління Марта Васяк і головний економіст Ernst&Young Пьотр  Чижкович.

Відео дня

Нового керівника вчора офіційно представив міністр транспорту Польщі Славомір Новак, який відзначив, що вважає поліпшення ситуації на польській залізниці пріоритетним завданням.

«Варто взятися за наведення ладу з нерухомістю. Потрібно краще управляти фінансами, щоб знизити боргове навантаження на польську залізницю, знайти кошти на розвиток PKP. Потрібно ефективно використовувати кошти з європейських фондів», - цитує прес-служба слова міністра.

За даними міністерства, 38-річний Я.Карновський, який раніше працював у Світовому банку і Національному банку Польщі, з 2008 року обіймав посаду голови правління Grupa PKO Bank Polski S.A.

Довідка УНІАН. Польський уряд створив акціонерне товариство PKP S.A., яке на 100% залишається у держвласності, в 2001 році в рамках реформування залізничного транспорту Польщі згідно з вимогами Євросоюзу.

До створеної групи увійшли 8 основних компаній, розділених залежно від виконуваних функцій, головним чином вони займаються пасажирськими і вантажними перевезеннями (по 2 компанії) і управлінням залізничною інфраструктурою (4 фірми).

PKP належить уся залізнична інфраструктура в країні, більш як 1 млн. кв. м нерухомості, понад 2,5 тис. залізничних вокзалів.

PKP, яка входить до четвірки найбільших залізничних компаній Європи, також є одним із найбільших у Польщі працедавцем - на неї працює понад 90 тис. чоловік.