Протягом березня 2012 р. спеціалізовані вагоноремонтні депо Придніпровської залізниці відремонтували 792 вантажних вагони на суму більше 33 млн 652 тис грн.

Про це УНІАН повідомили в прес центрі-Придніпровської залізниці.

При цьому в лютому ц.р. на магістралі було відремонтовано 666 вагонів, у січні - 620 вагонів.

Відео дня

У кінці 2011 р. Укрзалізниця визначила базові ремонтні депо для державних компаній, на баланс яких з початку 2012 р. передаються вантажні піввагони українських залізниць. Ці заходи прийняті для створення спеціалізованих обладнаних вагоноремонтних депо, концентрації фінансового та кадрового потенціалів з метою утримання в належному стані парку вантажного рухомого складу.

На Придніпровській залізниці базовими вагоноремонтними депо визначені Батуринське (ремонт піввагонів), П'ятихатське і Мудроване вагоноремонтні депо, а також Нижньодніпровськ-Вузол (ремонт піввагонів, окатишевозів).

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Придніпровська залізниця» - одна з найбільших залізниць України. Експлуатаційна колійна мережа залізниці перевищує 3200 км, що складає майже 15% загальнодержавної залізничної мережі. Придніпровська залізниця відправляє на внутрішній і зовнішній ринки більше 85% залізорудної сировини, більше половини прокату чорних металів, є активною ланкою міжнародного транспортного коридору Європа-Азія.

Придніпровська залізниця у 2011 році збільшила перевезення вантажів на 5,7% в порівнянні з 2010 роком - до 116,697 млн. тонн.