Варшава. Представники державних залізничних компаній України, Польщі, Російської федерації і Білорусі підписали у п'ятницю у Варшаві меморандум про співпрацю під час проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, який пройде на початку літа в чотирьох українських і чотирьох польських містах.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, свій підпис під документом поставили голова правління польської PKP Intercity Януш Малиновський, начальник головного управління пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Іванько, гендиректор ВАТ "Федеральна пасажирська компанія" ("дочка" РЖД) Михайло Акулов і заступник директора залізничної компанії Білорусі Володимир Михалик.

Керівник PKP Intercity на прес-конференції відзначив, що компанії підписують не протокол про наміри, а конкретний документ, що визначає умови їх співпраці під час проведення фіналу Євро 2012.

Відео дня

Малиновський нагадав про намір запустити додаткові потяги під час чемпіонату не тільки між Польщею та іншими державами, а й усередині країни.

«Нашою спільною метою є надання максимально якісних послуг пасажирам», — сказав глава правління PKP Intercity, що спеціалізується в Польщі на міжнародних перевезеннях і перевезеннях між найбільшими польськими містами.

Олександр Іванько відзначив, що «Укрзалізниця» готова до перевезення більшої кількості пасажирів під час Євро-2012, відзначивши, що вона здійснюватиметься як за рахунок додаткових вагонів на діючих маршрутах, так і за рахунок організації додаткових потягів.

Він сказав, що між Польщею і Україною під час чемпіонату зможе курсувати до 18 потягів, і ще від 20 до 30 потягів «Укрзалізниця» може пропустити транзитом з Росії до Польщі.

Представник української компанії також повідомив, що поїздами між країнами - організаторами Євро-2012 максимум на добу зможуть проїхати 15 тис. осіб, зазначивши, що реальну кількість уболівальників, які поїдуть на чемпіонат залізницею, буде видно за кількістю проданих квитків.

За його словами, до 8 тис. людей можуть поїхати поїздом через пункт пропуску Мостиська-Перемишль (Львівська область), і до 7 тис. на пункті Ягодин-Дорогуськ (Волинська область).

При цьому представник РЖД повідомив, що на Євро-2012 щодоби до 4 тис. людей може приїхати з Росії до Польщі, зазначивши, що у зв'язку з чемпіонатом він прогнозує цього року рекордну кількість перевезених пасажирів між країнами.

Учасники конференції також відзначили, що залізничні компанії сприятимуть наданню максимально якісних послуг і сприятимуть у питаннях проходження прикордонного і митного контролю, який діє між Польщею, що входить у ЄС, і Україною, РФ і Білоруссю.

Також Я.Малиновський додав, що точна кількість додаткових потягів залежатиме від попиту з боку уболівальників, зазначивши, що це також залежатиме від результатів окремих матчів європейського чемпіонату.

Як повідомляв УНІАН, у квітні PKP Intercity оголосила про намір запустити на час проведення Євро-2012 п'ятдесят додаткових потягів усередині країни, які зможуть перевезти 45 тис. пасажирів, і, згідно з останніми даним, майже 80 додаткових міжнародних потягів, зокрема, з Чехією, Росією, Німеччиною і Україною.

Довідка УНІАН. PKP Intercity, яка минулого року щодня перевозила в середньому майже 100 тис. пасажирів, не оприлюднила даних про те, скільки збирається перевезти людей під час Євро-2012. Польські організатори чемпіонату чекають приїзду в країну за три тижні заходу від 800 тис до 1 млн. уболівальників.