Начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот вважає, що туристів до Криму можна привабити, зокрема, хорошими комунікаціями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.Момот заявив журналістам у Дніпропетровську.

«Ми хочемо, щоб Крим розвивався? Туриста можна привабити туди хорошими комунікаціями. Від Москви до Сімферополя замість півтори доби поїзд повинен йти 20 годин і навіть швидше», - зазначив начальник ПЗ.

Відео дня

За його словами, після введення швидкісного коридору з Києва влітку поточного року популярний поїзд 11/12 Київ-Сімферополь йтиме не через П’ятихатки, як зараз, а через Полтаву, Красноград, Лозову, Синельникове і Запоріжжя.

О.Момот повідомив, що пара «Столичний експрес» сполученням Дніпропетровськ-Київ після Євро-2012, скоріш за все, під іншою назвою ходитиме з Дніпропетровська до Сімферополя.

«Думаю, що пасажири зустрінуть це з натхненням. Це будуть денні поїзди, які замінять електрички Дніпропетровськ-Сімферополь. Електричка є електричка, з відповідним комфортом для регіональних перевезень на відстань до 150 км. На Сімферополь поїзди будуть комфортними», - підкреслив О.Момот, зазначивши, що «класичний нічний поїзд на зазначеному напрямку залишиться.

Начальник ПЗ уточнив, що заплановані зміни у залізничному сполученні на Крим моніторяться й можливі варіанти.

«Ми моніторимо. Іноді ми помиляємося. Але правильніше буде не мундир чистити, а виправити ситуацію, щоб це було економічно вигідно й зручно для пасажира», - зазначив О.Момот.