«МТС Україна» з 1 червня збільшує тарифи на внутрішньомережеві і міжмережеві (іншим операторам) дзвінки понад пакетних хвилин в тарифних планах «Супер МТС», «Max Energy» і «Народний».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

Згідно з даними компанії, з 1 червня 2012 р. для тарифних планів лінійки «Супер МТС» (крім тарифів з приставкою «Всі мережі»), «MAX Energy», «Народний» нова вартість міжмережевого з'єднання складе 1,2 грн/хв. Під час розмов понад пакетні хвилини, що на 0,2 грн/хв. вище, ніж в даний час. (+20 коп.) (тарифи з урахуванням ПДВ, додатково утримується збір до Пенсійного фонду в розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ). Внутрішньомережева вартість дзвінків усередині мережі МТС (понад пакетні хвилини) також зросте на 0,25 грн/хв. і складе 0,75 грн/хв. При цьому дзвінки в межах послуги «Хвилини на замовлення» з надання безкоштовних хвилин для дзвінків у мережі МТС залишаються без змін.

Відео дня

Для абонентів тарифних планів «Народний», «Супер МТС без поповнення Київ» та ряді інших, зміни стосуються тільки тарифікації за межами цільових областей використання тарифу.

Крім того, з 1 червня для абонентів МТС Контрант в тарифних планах «Супер МТС Олімпійський», «Супер МТС Два Нулі», «Супер МТС Весна» і «Супер МТС Новорічний» щомісячний пакет послуг анулюється, при цьому щомісячний платіж буде знижений на 5 грн, і становитиме 25 грн в місяць, а кількість безкоштовних хвилин в мережі МТС буде збільшена на 500 хвилин і становитиме 2000 безкоштовних хвилин на місяць. Для абонентів МТС Контракт тарифу «Простий МТС» пакет хвилин для дзвінків у мережі МТС буде збільшений на 250, і становитиме 500 безкоштовних хвилин на місяць.

Як наголошують у повідомленні, «найважливіший і найцінніший для абонентів момент в тому, що вартість пакетних хвилин не змінюється». Зміни стосуються тільки вартості хвилин понад пакет і дзвінків на інші мережі.

«Більшість абонентів це не зачепить, бо вони не виходять за рамки своїх пакетів», - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що «дешеві дзвінки усередині мережі завжди стояли у нас в пріоритеті, фактично це ключовий принцип», який використовувався і буде використовуватися в основних тарифних лінійках МТС. За даними компанії, саме ці дешеві пакети найбільш затребувані у абонентів, тому, щоб зберегти їх, була змінена тарифікація дзвінків понад пакет і на інші мережі.

У той же час, як повідомили в компанії, для тих, кому не вистачає пакетних хвилин», забезпечена можливість замовити хвилини гуртом і за зниженими цінами - від 0,6 коп. за хвилину. Для дзвінків на інші мережі є послуга «Хвилини на замовлення», з вартістю 0,4 грн/хв.

У повідомленні також наголошують, що «підвищення вартості послуг - це тенденція ринку, запущена не нами», оскільки компанія працює в конкурентному середовищі, вона змушена реагувати на її зміну, хоча «робить це збалансовано, прагнучи співвіднести інтереси бізнесу та абонентів».

Зокрема, в лютому-березні 2012 р. оператор мобільного зв'язку «Київстар» підвищив вартість SMS на 28% і MMS на 33%, в квітні-травні ц.р. компанією була підвищена абонплата на 25-33% в тарифних пакетах «Щасливий» і «Бомба», введена щоденна абонплата в деяких тарифах Djuice та ін.

У березні 2012 р. оператор мобільного зв'язку «Астеліт» (ТМ life :)) підвищив на 20% вартість SMS та MMS, розмір обов'язкового поповнення з 35 до 40 грн (на 25 днів), а також щоденну плату за деякі послуги і тарифи на 40-70%.

Довідка УНІАН. Мережа ПрАТ «МТС Україна» охоплює більше 98% території України, на якій проживає 99% населення. Компанія обслуговує 19,4 млн абонентів. «МТС Україна» - 100% дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми» (Росія).