Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна» анонсувала початок продажів карт NanoSIM для терміналів Apple iPhone 5, офіційна презентація яких відбулася 12 вересня. Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

Перша партія з понад 10 тис. SIM-карт нового покоління (так звані NanoSIM) надійде в продаж у магазини МТС в Україні вже в жовтні (продаж смартфону iPhone 5 в Україні, за даними мережі «Цитрус», почнеться в Україні 31 жовтня – УНІАН). Всього ж на сьогодні в мережі МТС зареєстровано понад 140 тис. власників пристроїв від Apple.

Apple iPhone 5 став першим пристроєм, для якого потрібна SIM-карта нового зразка, – NanoSIM. Такі SIM-карти на 40% менші, ніж MicroSIM, які вперше з'явилися з виходом планшета iPad 2010 року і зараз використовуються в деяких моделях смартфонів, приміром iPhone 4, HTC One X і Nokia Lumia 800. Розміри NanoSIM становлять 12,3х8,8х0,67 мм, проте вони не поступаються функціональністю картам існуючих форматів.

Відео дня

Довідка УНІАН. Мережа ПрАТ «МТС Україна» обслуговує 19,64 млн абонентів. Дохід компанії в 2011 році становив 9,1 млрд грн. «МТС Україна» - 100% дочірня компанія ВАТ «Мобільні Телесистеми» (Росія).