В Україні смартфони, які працюють на операційній системі Windows Phone 8, – Windows Phone 8X і 8S - з'являться у продажу у листопаді цього року.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії НТС (Тайвань).

За даними компанії, ці комунікатори створено у співпраці з корпорацією Microsoft (США), вони стануть першими в Україні апаратами на ОС Windows Phone 8.

Відео дня

Нагадаємо, компанія Microsoft (США) 29 жовтня п.р. представила нову мобільну операційну систему Windows Phone 8, призначену для смартфонів на базі цієї системи. Компанія з цією операційною системою намагається вийти на ринок мобільних пристроїв, на якому поки превалюють інші операційні системи.

Так, за підсумками 3-го кварталу 2012 року лідером є операційна система Android (виробник Google), яка встановлена на трьох з чотирьох смартфонів, реалізованих за цей період, або на 136 млн. смартфонів. Система iOS (Apple) посіла другому місці з часткою 14,9% - 26,9 млн iPhone.

Попередники Windows Phone 8 – ОС Windows Phone 7 і Windows Mobile мають за підсумками 3-го кварталу 2012 року 2% на ринку смартфонів. Аналітики вважають, що з виходом смартфонів на базі Windows Phone 8 обсяги продажів смартфонів на базі ОС Microsoft мають зрости.

Довідка УНІАН. Корпорація HTC є однією з компаній, що швидко ростуть в індустрії мобільних апаратів. Дохід компанії у 3-му кварталі 2012 року становив 1,84 млрд євро.