Наглядова рада компанії "АероСвіт - Українські авіалінії" призначила генеральним директором авіакомпанії Юрія Ємельянова замість Олександра Авдєєва, якого звільнили з посади за згодою сторін.

Як йдеться у повідомленні авіакомпанії, Ю.Ємельянов раніше обіймав посаду керівника компанії "Аерохендлінг", а до цього - пости в топ-менеджменті авіакомпаній "АероСвіт" і "Донбасаеро".

Ю.Ємельянов заступив на посаду 13 листопада 2012 року.

Відео дня

Наглядова рада поставила перед ним завдання оптимізації управління компанією, підвищення ефективності її операційної діяльності, поліпшення регулярності польотів, підвищення рівня сервісу, посилення взаємодії з перевізниками-партнерами.

Ю.Ємельянов народився у 1965 році. Закінчив Національний авіаційний університет України, має дипломи та сертифікати в сфері економіки та управління бізнесом, аудиту систем якості.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія "АероСвіт - Українські Авіалінії" заснована в 1994 році, базується в київському міжнародному аеропорту "Бориспіль". Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, зокрема сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній.

Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи 8 далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72.

«АероСвіт» разом із авіакомпаніями "Дніпроавіа" і "Донбасаеро" є членом статегіческого альянсу "Українська авіаційна група".