Кількість смартфонів у користувачів мережі «Київстар» станом на кінець 3-го кварталу 2012 року досягла 2,7 млн ​​пристроїв, у тому числі протягом 3-го кварталу їх кількість збільшилася на 468 тис.

Про це УНІАН повідомив директор з маркетингу «Київстар» Тарас Пархоменко.

За словами Т.Пархоменка, на цей день «основний сегмент, який генерує трафік мобільного оператора, це користувачі смартфонів».

Відео дня

«Пристрої, які використовує абонент, впливають на споживання. Ми бачимо потенціал у зростанні користувачів неширокоекранних пристроїв - смартфонів, і для смартфонів ми активно просуваємо пакети», - сказав він.

За інформацією Т.Пархоменка, наразі в абонентів мережі «Київстар» найпопулярнішими моделями смартфона є Nokia 5230 на операційній системі Symbian - 143 тис. пристроїв, Nokia N73 (Symbian) - 116 тис. пристроїв, Nokia 5228 (Symbian) - 114 тис. пристроїв, Samsung S5250 (Bada) - 106 тис. пристроїв і Nokia C5 (Symbian) - 97 тис. пристроїв.

При цьому Т.Пархоменко зазначив, що кількість користувачів смартфонів на базі операційної системи Symbian скорочується. При цьому активне зростання демонструють пристрої на базі ОС IOS (237 тис. пристроїв на кінець 3-го кварталу 2012 року), Android (641 тис. пристроїв) і Bada (158 тис. пристроїв).

«Розмір ринку мобільного Іінтернета для пристроїв з невеликим екраном - смартфонів, залежить від того, скільки людей користується смартфонами і які операційні системи при цьому використовуються. При появі нових абонентів ми пропонуємо пакети, які дозволяють в повній мірі користуватися можливостями смартфонів», - сказав він.

Т.Пархоменко також повідомив, що на цей день в мережі «Київстар» налічується близько 50 тис. активних користувачів смартфонів від «Київстар».

«Основна мета смартфона від «Київстар» була знизити бар'єр входу і показати низьку ціну, щоб стимулювати підключення нових користувачів до нас», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, загальний дохід компанії «Київстар» у 3-му кварталі 2012 року виріс на 11% порівняно з 2-м кварталом 2012 року і на 4% порівняно з 3-м кварталом 2011 року і становив 3,6 млрд грн . Чинником зростання стало збільшення доходу від мобільного та фіксованого сегментів, а також продаж смартфонів.

Кількість абонентів мобільного зв'язку становить понад 25,2 млн осіб. При цьому за звітний період кількість смартфонів в мережі компанії щодо 2-го кварталу 2012 року збільшилася на 468 тис., у т.ч. Apple iPhone - на 43 тис.

Довідка УНІАН. До складу бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. входять два українські телекомунікаційні оператори - АТ «Київстар» і «Beeline-Україна» (АТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком»).

Кількість мобільних абонентів компанії складає становить 25,2 млн, абонентів, широкосмугового доступу в Інтернет - більше 500 тис. Загальний дохід «Київстар» у 2011 році становить майже 13,1 млрд грн.