Варшава. Польська державна група компаній залізничного транспорту Grupa РКР затвердила програму розвитку на найближчі три роки, що передбачає спрямування близько 9,4 млрд дол. на модернізацію виробничих активів, підвищення якості надаваних послуг і більш ефективне управління.

Як повідомила УНІАН прес-служба компанії, програма включає в себе чотири основні складові: "пасажир", "інвестиції", "безпека" і "оптимізація управління".

Передусім РКР хоче зробити більш зручним користування пасажирським залізничним транспортом. "У 2013 році клієнти побачать нові стандарти якості в вагонах та на залізничних вокзалах, буде введено програму лояльності для пасажирів та WI-FI у поїздах. В 2014-2015 роках клієнти зможуть платити банківською карткою у всіх поїздах, а у вагонах з'явиться моніторинг", - зазначила прес-служба.

Відео дня

В рамках модернізації залізничного транспорту в найближчі три роки буде інвестовано у галузь 9,4 млрд дол., майже 90% яких піде на реконструкцію залізничних колій, а також на купівлю нових вагонів і ремонт 60 вокзалів.

РКР, яка володіє другим найбільшим у Польщі залізничним пасажирським перевізником PKP Intercity, має намір збільшити кількість охоронців, що працюють в її поїздах.

Для підвищення безпеки на польській залізниці компанія також має намір реконструювати 2 тис. залізничних переїздів, 200 спеціальних роз'їздів для поїздів, а також провести тренінги для машиністів і чергових руху.

Компанія планує збільшить ефективність управління завдяки скороченню витрат шляхом централізації закупівель товарів і послуг, а також збільшенню доходів, яке планується досягти за рахунок приватизації компаній, які входять до групи, і нерухомості.

 

Як повідомляв УНІАН, Польща за підсумками минулого року вшосте поспіль очолила список із 27 країн Євросоюзу, де трапляється найбільше аварій в залізничному транспорті: в 2011 році - 489, або 20% від усіх в ЄС.

Довідка УНІАН. Уряд Польщі створив групу компаній PKP в рамках реструктуризації залізничного транспорту країни і підготовки його до приватизації. У компанію увійшли 8 спеціалізованих "дочок", які були виділені в окремі фірми в залежності від своїх основних функцій.

Працюючі в 38-мільйонній Польщі залізничні компанії в минулому році перевезли 264 млн пасажирів, майже 37 млн ​​з яких перевезла PKP Intercity, що спеціалізується на перевезеннях між найбільшими містами, а також міжнародних сполученнях.

Найбільшим пасажирським залізничним перевізником в країні залишається компанія Przewozy Regionalne, яка спеціалізується на регіональних сполученнях і яка належить місцевим органам влади. Її частка в ринку всіх перевезень становить більше 40%.